Vecka 24

Nu har vi kommit fram till den sista mindfulnesspromenaden den här terminen. Här kommer Noomis och Marias rapport:

I tisdags den 13/6 var det Maria och jag som gjorde vår sista mindfulness guidning i Tegelhagsskogen för denna termin. Vi hade enorm tur med vädret då det hade regnat och blåst under dagen men blev strålande vacker sol under kvällen just under vår vandring. Helt underbart! Det kom först 7 kvinnliga deltagare men sedan dök det upp en till kvinna som hittade in till oss i skogen efter vår sittande meditation Andrum. Tre av deltagarna hade varit med en gång tidigare med oss i Tegelhagsskogen, resterande var nya deltagare och de hade både sett annonsen i lokaltidningen samt på anslagstavlor i Sollentuna.  

Vi började med en presentation om vem vi var som guider, vad Mindfulness är och hur Mindulness i naturen påverkar oss positivt samt presenterade för dem hur vi lagt upp kvällens guidning. Vi fortsatte sedan med en tyst promenad längst vår stig, fram tills den sittande meditationen ägde rum, Andrum/ stensittning. Därefter hade vi” Sinnenas stig” där vi fokuserade på hörseln, känseln, synen och doften.  ‘Hästarna fanns fortfarande kvar i i hästhagen men tyvärr inga tydliga dofter kunde förnimmas men dock så mycket mer av andra dofter och övriga sinnen, fanns representerade. En stående meditation inne i skogen leddes av Maria som så väl uppskattades av deltagarna.

Sedan vandrade vi tillbaka till landningssplatsen med en tyst promenad dit där varje deltagare igen erhöll sina intryck av sina sinnen. Reflektioner gjordes sedan med en talsten i handen för dem som ville dela med sig av kvällens upplevelser av denna Mindfulness guidning. Samtliga var så nöjda över vad de upplevt och alla hade personliga positiva upplevelser; En deltagare hade känt sig lite rastlös i början av vandringen och känt att det gick så långsamt men hade sedan i slutet av turen känt precis tvärtom, att det kändes så bra att det just gick långsamt för att vara i nuet. Både Maria och jag kände oss både tacksamma och nöjda efter vi fått så positiv respons från deltagarna och hoppas på att nya turer kan bli aktuellt till hösten.  

Varma Mindfulness hälsningar
Noomi

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s